Letní recepty

Letní recepty

Mám tu pro vás 4 letní jednoduché recepty. Suroviny, ze kterých jsou složené, zaplní hladová bříška, ale neunaví organismus v už tak horkém letním počasí. Navíc jsou sezónní, takže není problém je sehnat v chutné kvalitě.

Plněné portobelo

Suroviny: portobela, kuřecí maso, cibule, paprika, parmezán, trochu másla, sůl,pepř, koření podle chuti, petrželka

Postup: kuřecí maso nakrájíte na malé kousky, které okořeníte a orestujete na cibulce na pánvi společně s paprikou nakrájenou na jemno. Portobela očistíte, zbavíte nožiček, které pak přidáte k masu a s trochou másla a soli dáte na chvilku péct do trouby. Portobela naplníte směsí papriky a kuřecího masa, posypete parmezánem a na 3 minutky ještě dáte do trouby. Hotový výtvor posypte petrželkou

V letních měsících můžete portobela a masíčko ugrilovat

 

Lečo s cizrnou

Suroviny: rajčata, papriky, cizrna, vejce, suchar multigrain

Postup: rajčata a papriku nakrájíme, osolíme a dáme podusit. Pak přidáme cizrnu (naloženou, nebo musíme dát předem namočit) a nakonec rozmícháme vejce.

Stará dobrá klasika, která neomrzí.

 

Cuketa plněná mletým masem

Suroviny: cuketa, mleté maso, cibule, rajče, protlak, eidam 30% tuku, petrželka

Postup: cuketu navrchu odřízneme a vydlabeme.Mleté maso orestujeme na cibulce, přidáme nakrájená rajčata, protlak, sůl a pepř. Přidáme na kostičky nakrájený vnitřek cukety a nastrouhaný eidam. Cuketu naplníme touto směsí a dáme do trouby zapéct.

To nejlepší na konec:o)

 

Tvarohové knedlíčky se švestkami

Suroviny na 4 porce: 500g tvarohu (ten v alobalu, ne ten měkký), 1 hrnek polohrubé mouky, 2 žloutky, trochu cukru pudru (není nutné), švestky, skořice, trochu rumu

Postup na knedlíčky: tvaroh, mouku, vejce a trochu moučkového cukru smícháme dohromady a vytvoříme těsto, z něhož tvoříme menší knedlíčky, dáme vařit do vroucí vody

Postup švestkový rozvar: švestky vypeckujeme, podlijeme trochou vody, přidáme celou skořici a necháme dusit. Ke konci přidejte trochu rumu, vyndejte skořici a můžete polévat knedlíčky. Vše pak trochu pocukrujte.

Jsem na sladké a tohle je můj favorit. Pokud máte slaďoučké švestky,tak není třeba moc cukrovat a knedlíčky jsou proteinovou bombou.

Tak dobrou chuť

Lucka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*